Instagram verbergt likes

Instagram is een nieuwe feature aan het testen, waarbij de hoeveelheid likes onder een post niet langer zichtbaar is. In mei is deze test uitgevoerd in Canada en er staan nu nieuwe landen op de agenda.

Waarom doet Instagram dit? En hoe ziet het nieuwe ontwerp eruit? Lees verder! 

Hoe werkt deze nieuwe feature?

Mark Zuckerberg legt het als volgt uit: “Als je bladert door je feed, zie je geen hoeveelheid likes meer onder een post. Je kan wel zien wie een post heeft geliked en je kan erop klikken om de lijst te zien. Als je tijd hebt, kun je zelf de hoeveelheid likes optellen.”

Maar kan je dan nog wel zien hoeveel likes je hebt op een post? 

Jazeker. Je zult zelf nog steeds de hoeveelheid likes kunnen zien op een post, ondanks dat je volgers dit niet zien. Maar, er zal geen cijfer staan. Om de hoeveelheid likes te zien, klik je op others en dan verschijnt de hoeveelheid likes.

hiding likes on instagram

 

Hoe verberg je je likes op Instagram?  

Op dit moment hebben alleen gebruikers in Canada, Australië, Brazilië, Ierland, Italië, Japan en Nieuw Zeeland toegang tot deze nieuwe feature.

Welke invloed zal deze nieuwe feature hebben op influencers? 

Persoonlijk denk ik dat deze nieuwe feature een positief effect zal hebben. Instagram stories hebben ook geen publieke tellers en toch zijn ze razend populair onder gebruikers en influencers.

Het feit dat de hoeveelheid likes niet meer zichtbaar is, betekent dat de concentratie wordt gelegd op de content in plaats van op de hoeveelheid likes. Het verschaft ook meer vrijheid, omdat influencers niet meer gebonden zijn aan tijdstippen om te posten.

En omdat je likes verborgen zijn, zal het ook een reality check worden voor jezelf; moet je echt weten hoeveel mensen je nieuwe selfie hebben geliked?

Uiteraard zal deze nieuwe feature impact hebben op influencers. Zo zal het voor bedrijven moeilijker worden om een geschikte influencer te vinden om mee samen te werken.

De laatste tijd wordt er door bedrijven minder gekeken naar de hoeveelheid volgers en meer naar het bereik en de engagement. Dus, als de hoeveelheid likes verborgen is, is het moeilijker om de engagement te meten.

Deze nieuwe feature zal waarschijnlijk ook een verschuiving veroorzaken van influencer marketing naar betaald adverteren via Instagram. Maar, het zal misschien ook de creativiteit van influencers ten goede komen. Als de likes verborgen zijn, zullen influencers wellicht meer bereid zijn om eens wat ‘anders’ te posten.

Volgens verschillende social media kenners zijn likes slechts een bedrog. Het is enkel een makkelijk hulpmiddel ter vergelijking. Deze nieuwe feature – waarbij de focus wordt weggehaald bij de hoeveelheid likes – zal bedrijven doen inzien wat daadwerkelijk werkt.

Maar, niet getreurd! De feature is (nog) niet gelanceerd in Nederland.

Wil jij meer engagement via Instagram? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag op weg! 

Modern Media Hub

Author Modern Media Hub

More posts by Modern Media Hub

Leave a Reply